Bewustwording 

Bewustwording: het is een woord dat we steeds vaker horen en gebruiken. Dat is niet gek, want steeds meer mensen worden zich bewust van zichzelf, de ander, de wereld om zich heen, en hun manier van leven. Bewustwording gaat over wakker worden, volledig aanwezig zijn in het moment, contact hebben met je lichaam, energie voelen en je sensitiviteit eren. Maar het gaat ook over verantwoordelijkheid nemen en weten dat alles wat we doen (of niet doen), dus elke keuze die we maken, een impact op het geheel heeft. Zowel yoga als meditatie zijn een toegankelijk hulpmiddel, of eigenlijk een manier van leven, om met meer bewustzijn in het leven te staan.

Student van het leven

Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving, groei, persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Mensen die hun leven, en zichzelf, onder een vergrootglas leggen en vragen stellen bij hun eigen manier van leven, maar ook bij onze collectieve manier van leven. We leven in turbulente tijden waar steeds meer mensen hun vraagtekens bij zetten: kan het niet anders? Waarom verandert er niets? Hoe gaan we met onszelf om, hoe gaan we met elkaar om en hoe gaan we met de aarde om? Het pad van bewustwording gaat gepaard met vallen en opstaan. Dat hoort erbij, want we zijn immers allemaal student van het leven, met de wereld als groots universeel klaslokaal.

In contact met jezelf komen

Door de individualisering, en ook het internet, zijn we steeds meer op onszelf aangewezen. We hebben wel veel contact, maar dat is vooral online. Van nature willen we allemaal verbinding, maar tegelijkertijd leven we steeds meer uit contact, voornamelijk met onszelf en ons lichaam. Het is het lichaam dat altijd de waarheid spreekt, waarin alle wijsheid ligt opgeslagen en waarmee we op energetisch niveau alles voelen. Door het doen van yoga en meditatie, werk je niet alleen aan je bewustzijn, maar kom je ook meer in contact met je lichaam en leer je jezelf, en de wisselwerking tussen lichaam en geest beter kennen.

Laat Samgaia jou helpen! 

Samgaia is een platform, dat samen met yoga, meditatie en mindfulness scholen in Nederland de samenleving wil ondersteunen om met meer bewustzijn in het leven te staan. Ons streven is om mensen samen te brengen die op een toegankelijke en down-to-earth manier aan hun bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling  willen werken met behulp van yoga, meditatie en/of mindfulness. Wie ben je, wat is de relatie met jezelf, wat is jouw relatie tot anderen en wat is jouw relatie tot het leven, de natuur en de aarde?

Yoga, meditatie en mindfulness nemen een steeds grotere plek in onze maatschappij. Niet alleen binnen de vier muren van ons huis of de yogascholen, maar ook bij bedrijven. Door de toename in stress, spanning, fysieke en mentale klachten en ziektes, worden we ons steeds meer bewust dat onze manier van leven, en daarmee ook van werken, niet om mensen gaat. Laat staan dat er voldoende aandacht is voor het lichaam. De disbalans tussen lichaam en geest is nog nooit zo groot geweest en yoga, meditatie en mindfulness kunnen ervoor zorgen om deze balans weer te herstellen. Daarbij werken deze modaliteiten preventief en maken ze onderdeel uit van een leven waarin goed voor jezelf zorgen centraal staat.

Leefstijl

Onze leefstijl heeft een veel grotere impact dan we tot nu wilden toegeven en preventie is key. Er is een toename in chronische ziektes, terwijl we alle medicijnen tot onze beschikking hebben. Dit laat zien dat leefstijl een grote rol speelt, en de keuzes die we dagelijks maken. De doelstelling van de WHO is onlangs drastisch gewijzigd en richt zich op de preventieve gevolgen van onze leefstijl en natuur. Van een ik maatschappij mogen we stappen gaan zetten naar een wij maatschappij, waarbij de mens centraal mag staan, en daarmee het fysieke en geestelijke welzijn. De eerste stap draait om bewustzijn en dat is precies waar het bij Samgaia om gaat.