Mediteren in Drenthe

De maatschappij waarin we leven staat continu ‘aan’, waarin we overladen worden met informatie, prikkels, invloeden en verwachtingen van buitenaf. Door de komst van internet lijken we twee levens te hebben: een online en een offline leven. Dit creëert voor velen van ons stress, onrust, spanning, slecht slapen en moeite om te concentreren. Hoe zorg je ervoor in een wereld die continu doordraait af en toe even stil te staan en werkelijk in het moment aanwezig te zijn, en de tijd te nemen om jezelf beter te leren kennen? Mediteren helpt je om volledig in de wereld te zijn én bij jezelf te blijven. Woon of werk je in Drenthe of ga je een weekje weg naar Drenthe en wil je ervaring opdoen met mediteren? 

Misschien is mediteren nog een ver van je bed show, wellicht heb je het al een keer gedaan. Wat je ervaring met meditatie ook is, het is voor iedereen, jong en oud, man en vrouw, mensen met een fulltime baan of mensen die al met pensioen zijn. Maar voor velen van ons is het nog best lastig om langere tijd stil te zitten of liggen (en niet in slaap te vallen of ongeduldig te worden), omdat we zo gewend zijn om altijd maar bezig te zijn. Ons hoofd draait meestal volle toeren en vaak zijn we bezig met de toekomst of het verleden.

Yoga als startpunt voor meditatie

Yoga kan een startpunt zijn voor meditatie, want door de fysieke yogahoudingen leer je om meer met je aandacht naar binnen te gaan. Veel yogascholen bieden yogalessen aan waarin meditatie een belangrijk onderdeel is. Zo ben je zowel fysiek bezig én ervaar je de voordelen van meditatie. En dat zijn er veel, zowel van yoga als meditatie. Je leert om je aandacht naar binnen te richten, je leert jezelf kennen en je wordt je bewust van je gedachten, emoties, reacties, oordelen en je omgeving. Je gaat meer rust en ontspanning ervaren, je kan je beter concentreren en je voelt je zowel fysiek als mentaal een stuk jonger.

Op zoek naar yoga of meditatie in Drenthe

In Drenthe zijn er verschillende scholen waar je ervaring op kan doen met meditatie. Ben je op zoek naar zo’n meditatie school, leraar of cursus? Samgaia helpt je graag verder.