Mediteren in Flevoland

We leven in een 24/7 maatschappij, waarin we elke dag te maken hebben met een overvloed aan indrukken, prikkels, gedachtes, informatie en verwachtingen. Door de komst van internet, sociale media en de smartphone staan we continu ‘aan’, wat een impact heeft op onze geest en ons lichaam. Hierdoor is onze aandacht naar buiten gericht en zijn we niet vaak aanwezig in het moment. Hoe ga je om met al die prikkels en blijf je in bij jezelf in een wereld die alsmaar doordraait? Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van yoga en meditatie, waardoor je bewuster in het leven staat met minder oordelen en reacties, meer in het moment leeft en je beter luistert naar je lichaam. Woon of werk je in Flevoland en wil je ervaring opdoen met mediteren? 

Jezelf leren kennen door meditatie

Het wordt steeds vaker geroepen en geschreven: het is belangrijk om duurzaam en bewust te leven. Maar wat betekent dat eigenlijk en waar begin je? Het begint bij de manier waarom je zelf leeft en de keuzes die je maakt. Mediteren is een manier om jezelf beter te leren kennen en je bewust te worden van je eigen gedachten, emoties, patronen, verwachtingen, oordelen en de wereld om je heen. Nu denk je misschien dat je om te mediteren uren op een kussen moet zitten en dat dit niets voor jou is. Goed nieuws, want dat hoeft niet.

Even niets doen en wat langer stil zitten is voor velen van ons best een uitdaging. Misschien ben je daar wel klaar voor en ben je op zoek naar een meditatie cursus of een meditatie centrum. Je kan ook kiezen voor een yogaschool in Flevoland, want yoga is een ondersteunend startpunt om te leren mediteren. Veel yogascholen bieden yogalessen aan waarin meditatie een belangrijk onderdeel is. Zo ben je zowel fysiek bezig én ervaar je de toepassingen van meditatie. En dat zijn er veel, zoals jezelf beter leren kennen, meer concentratie en focus, meer contact met je lichaam, je word je bewust van je ademhaling en je ervaart meer ontspanning en rust.

Op zoek naar meditatie in Flevoland

In Flevoland zijn er verschillende yogascholen waar je een yogales kan volgen en zo ervaring op kan doen met meditatie. Ben je op zoek naar zo’n yogaschool of een meditatiecentrum? Samgaia helpt je graag verder.