Mediteren in Friesland

Elke dag hebben we te maken met indrukken, prikkels, gedachtes, online contactmomenten en informatie. Dit is alleen maar meer geworden, met name door de digitale wereld. Onze geest en ons lichaam hebben het zwaar te verduren in deze drukke en veeleisende maatschappij waarin we leven, die 24/7 ‘aan’ staat. Hoe ga je hiermee om en hoe blijf je bij jezelf? Steeds meer mensen ontdekken de ondersteunende werking van yoga en meditatie, waardoor je leert om te observeren, beter te concentreren en in het moment te blijven. Woon of werk je in Friesland en wil je graag mediteren? 

Duurzaam en bewust leven: we horen het steeds vaker. We weten dat het belangrijk is, maar waar begin je? We kunnen wel roepen dat er iets moet veranderen in de wereld, maar dat begint bij hoe we zelf leven. Welke keuzes maak je en wat voor bijdrage wil jij leveren, aan je eigen omgeving in Friesland, of daarbuiten? Mediteren is een manier om je bewust te worden van jezelf, je gedachten, je emoties, je omgeving, de wereld, en leert je om meer los te komen van alles wat er gedurende de dag op je af komt. Het zorgt ervoor dat je anders over jezelf gaat denken, en daarmee ook over anderen. Hierdoor ontstaat er meer begrip.

Yoga als startpunt voor meditatie

Mediteren is ook voor kinderen en senioren, heren en dames, en ook als je denkt: dat is niets voor mij, want daar heb ik geen tijd voor. Dan moet je juist gaan mediteren, want dit geeft een gevoel van ruimte en juist meer tijd. Of dan moet ik een uur in kleermakerszit zitten. Je kan gewoon thuis beginnen met mediteren, door af en toe even te stoppen, je ogen te sluiten en je aandacht op je adem te richten. Maar je kan ook op zoek gaan naar een school bij jou in de buurt. Yoga is een startpunt voor meditatie, waarbij je via yogahoudingen en je ademhaling in een diepere ontspanning komt, en een basis legt om te mediteren. Door yoga te beoefenen en te mediteren, gaat je aandacht meer naar binnen, sta je bewust in het leven, zit je minder in je hoofd, verbeter je je concentratievermogen en het houdt je zowel fysiek als mentaal jong.

Op zoek naar meditatie in Friesland?

Er zijn meer dan 6.000 yogascholen in Nederland die verschillende vormen van meditatie meenemen in hun yogalessen. Op zoek naar een yogales of meditatievorm in Friesland? Ontdek Samgaia: wij brengen je graag in contact met een school, zodat jij kan leren mediteren bij jou in de buurt.