Mediteren in Gelderland

We leven in een 24/7 maatschappij, waarin we regelmatig het gevoel hebben dat we geleefd worden. Door de digitale wereld staan we continu ‘aan’ en worden we overladen met prikkels, informatie en indrukken. Dit heeft een impact op ons lichaam, onze gemoedstoestand en mate van bewust aanwezig zijn. Hoe ga je hiermee om en hoe zorg je ervoor dat je niet overprikkeld en gestrest raakt in een wereld die alsmaar doordraait? Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van dagelijks mediteren, waardoor je minder in je hoofd zit, meer bewust aanwezig bent in het moment, beter kan observeren en met meer concentratie je werk kan doen. Woon of werk je in Gelderland en ben je op zoek naar een centrum waar je kan mediteren? 

Jezelf leren kennen door meditatie

Als je aan mediteren denkt, denk je wellicht aan urenlang stil zitten, niet mogen bewegen en slapende benen door een ongemakkelijke kleermakerszit. Of dat je voor mediteren geen tijd en geduld hebt. Mediteren zorgt juist voor meer tijd en ruimte én dat je met meer geduld door het leven gaat. Mediteren is een manier om jezelf beter te leren kennen en je gedachten, emoties, reacties en oordelen waar te nemen. Hierdoor ontstaat meer begrip voor jezelf en de ander.

Yoga en meditatie: wat kunnen zijn ze voor jou betekenen?

Een toegankelijke manier om ervaring op te doen met mediteren is door het beoefenen van yoga. Door de yogahoudingen ben je zowel fysiek in beweging, waarbij je aandacht meer naar binnen gaat, en leer je wat het betekent om in meditatie te zijn. Als je nog geen ervaring hebt met meditatie, kan een school uitkomst bieden. Daar worden verschillende yogavormen gegeven waar meditatie een vast onderdeel van is. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en observeren, word je je bewust van je ademhaling en hoe dit je kan helpen om in het moment te blijven, ga je beter slapen en ga je merken dat je je beter kan concentreren, in plaats van continu afgeleid te worden.

Op zoek naar yoga of meditatie in Gelderland

Ben je op zoek naar een meditatie cursus, meditatiecentrum of een yogaschool bij jou in de buurt in Gelderland? Ontdek Samgaia, een online community waar yogascholen, centra, yogadocenten, yoga beoefenaars en meditatie en mindfulness geïnteresseerden elkaar ontmoeten.