Mediteren in Groningen

We leven in een 24/7 maatschappij, waarin we dagelijks te maken hebben met een overvloed aan indrukken, prikkels, gedachtes, informatie en contactmomenten. Door de komst van internet staan we continu aan, wat een impact heeft op onze geest en ons lichaam. Veel mensen hebben last van deze veeleisende en drukke maatschappij, waardoor we zelden werkelijk in het moment aanwezig zijn. Hoe ga je om met al die prikkels en hoe blijf je bij jezelf? Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van yoga, mindfulness en meditatie, waardoor je bewuster in het leven staat, meer in het moment leeft en je je minder snel laat afleiden door externe factoren. Woon of werk je in Groningen en wil je ervaring opdoen met mediteren? 

Maak een begin! 

Er wordt veel gesproken over het belang van een duurzame en bewuste manier van leven. Dat klinkt mooi, maar waar begin je? Als we willen dat er iets verandert in de wereld, begint dat met jouw eigen binnenwereld. Welke keuzes maak je en wat voor bijdrage wil jij leveren, aan je eigen omgeving in Groningen, of daarbuiten? Mediteren helpt je om je aandacht meer naar binnen te richten dan naar buiten en je bewust te worden van je gedachten, emoties, omgeving, de wereld. Je leert om meer vanuit observatie te leven, dicht bij jezelf te blijven en je bewust te worden van je eigen gedachtes en emoties.

Yoga als startpunt voor meditatie

Als je denkt dat je naar India moet of een speciaal kussen nodig hebt om te mediteren, dan hebben we goed nieuws: het kan gewoon in je eigen woonkamer. Mediteren is voor jong en oud, man en vrouw, en ook als je denkt: daar heb ik geen tijd voor, elke ochtend een half uur. Je kan thuis beginnen met mediteren, door af en toe even te stoppen, je ogen te sluiten, en met je aandacht naar je adem te gaan. Maar je kan ook naar een yogaschool bij jou in de buurt in Groningen gaan, want voor velen van ons kan het best lastig zijn om te mediteren. We zijn zo gewend om continu bezig te zijn. Yoga is een startpunt voor meditatie, waarbij je via yogahoudingen en je ademhaling in een diepere ontspanning komt, en een basis legt om te mediteren. Door yoga te beoefenen en te mediteren, ga je meer rust en ontspanning ervaren, heb je minder last van stress, kan je je beter concentreren en voel je je zowel fysiek als mentaal een stuk jonger.

Op zoek naar meditatie in Groningen?

Er zijn meer dan 6.000 yogascholen in Nederland die verschillende vormen van meditatie meenemen in hun yogalessen. Op zoek naar een yogales of meditatievorm in Groningen? Ontdek Samgaia: wij verbinden je graag met een yogaschool bij jou in de buurt.