Mediteren in Limburg

Elke dag hebben we te maken met indrukken, prikkels, gedachtes, online contactmomenten en informatie, ook als we buiten en ver van een stad vandaan leven. Dit is alleen maar meer geworden, met name door de digitale wereld. Leven in een wereld hier 24/7 ‘aanstaat’, heeft een impact op onze geest, ons lichaam en ons welzijn. Hoe ga je hiermee om en blijf je bij jezelf met zoveel afleiding? Steeds meer mensen ontdekken de ondersteunende werking van yoga en meditatie, waardoor je leert om te observeren, beter te concentreren en in het moment te blijven. Woon, werk of verblijf je in Limburg en wil je graag mediteren? 

Mediteren: waar begin ik?

Elke ochtend tien minuten mediteren: steeds meer mensen kiezen ervoor. Even de ogen sluiten, stil zitten en je adem observeren. En niets doen. Dit is zeker een ondersteunende start van je dag, maar misschien heb je hier geen tijd of het geduld voor. Dan is mediteren juist iets voor jou, want het levert je tijd op. Waarom? Doordat je veel meer in het moment gaat leven en met meer focus en concentratie je werk en andere activiteiten doet. Hierdoor kan je meer in een dag doen. Je kan er ook voor kiezen om yoga te doen. Dit is een mooie start als je in groepsverband ervaring op wil doen met mediteren. Je bent fysiek bezig én je leert om met je aandacht naar binnen te gaan. Nu denk je misschien: is dat wel iets voor mij? Zowel yoga als meditatie is voor iedereen, ook als je geen ervaring hebt. Het is voor kinderen, ouders en ouderen, werkenden en studenten, mannen en vrouwen. Mediteren zorgt ervoor dat je minder in je hoofd zit, je bewust wordt van je gedachten, emoties, reacties en oordelen, en is een manier om jezelf beter te leren kennen. En daarmee de ander. Het brengt je meer bewustwording, je kan je beter concentreren, het houdt je jong en scherp en het zorgt voor meer energie.

Andere voordelen van meditatie: 

Op zoek naar yoga of meditatie in Limburg

Wil je meer weten over mediteren of wil je een keer een yogales doen bij een yogaschool bij jou in de buurt in Limburg? Dan ben je hier bij Samgaia op de juiste plek: een online platform waar yogascholen, yogadocenten en yoga beoefenaars elkaar ontmoeten. En waar je ervaring kan opdoen met mediteren.