Mediteren in Overijssel

Elke dag hebben we te maken met informatie, prikkels, invloeden en verwachtingen van buitenaf. Onze aandacht is grotendeels naar buiten gericht en veel van onze tijd brengen we door in ons hoofd, in verleden of toekomst. De zorgt voor spanning en stress. De maatschappij staat continu ‘aan’, 24/7, wat een impact heeft op zowel onze geest als ons lichaam. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van mindfulness, yoga en meditatie, waardoor je leert om volledig in de wereld te zijn, vanuit observatie, met minder oordelen en emoties, en met meer concentratie. En in het moment. Woon of werk je in Overijssel en ben je op zoek naar een plek om te mediteren? 

Jezelf leren kennen door meditatie

Bewust leven: er wordt veel over geschreven en gesproken, maar waar begin je als je ook daadwerkelijk bewust wil leven? Dit begint met je jezelf goed te leren kennen. Wie ben je, wat wil je, welke bijdrage wil je leveren aan deze wereld en waar richt je je aandacht op? Mediteren helpt je om je aandacht meer naar binnen te richten dan naar buiten en je bewust te worden van je gedachten, oordelen, reacties, emoties, omgeving en de wereld. Je leert om meer vanuit observatie te leven, dicht bij jezelf te blijven en met meer focus en concentratie je handelingen te doen.

Soms is wat langer stil zitten best een uitdaging, omdat we zo gewend zijn om alsmaar bezig te zijn. Daarom is yoga een mooi startpunt voor meditatie. Veel yogascholen bieden yogalessen aan waarin meditatie een belangrijk onderdeel is. Zo ben je zowel fysiek bezig én ervaar je de voordelen van meditatie. En dat zijn er veel, zowel van yoga als meditatie. Je leert jezelf wat beter kennen, je krijgt meer contact met je lichaam, je concentratievermogen verbetert, je word je bewust van je ademhaling en je ervaart meer rust en ontspanning. En je voelt je ook nog eens een stuk jonger.

Op zoek naar yoga of meditatie in Overijssel

In Overijssel zijn er verschillende scholen en centra waar je meditatie kan leren en zo ervaring op kan doen. Ben je op zoek naar zo’n plek? Samgaia helpt je graag verder.