Mediteren in Utrecht

Een volle agenda, fulltime werken, studeren voor je tentamens, last van stress, druk sociaal leven, een gezin en moeite hebben om in het moment aanwezig te zijn, omdat je continu met je gedachten ergens anders bent; we ervaren het allemaal wel eens. Op een dag krijgen we veel prikkels en informatie op ons af en dan leven we ook nog in een digitaal tijdperk, waardoor onze manier van werken en leven is veranderd. Hoe ga je hiermee om en blijf je bij jezelf? Steeds meer mensen kiezen ervoor om te mediteren of vinden ontspanning en rust door het doen van yoga, waardoor ze ervaring opdoen met meditatie. Woon, studeer of werk je in Utrecht en wil je de voordelen van meditatie ontdekken? 

Meditatie is voor iedereen

Stil zitten op een kussen en niets doen, dat is vaak het plaatje dat we hebben van iemand die mediteert. En dan moet je ook nog in zo’n ongelukkige houding zitten, waardoor je geen gevoel meer in je benen hebt. Mediteren is zoveel meer. We leven vaak met onze aandacht continu naar buiten gericht. Met meditatie gaat je aandacht naar binnen en leer je om meer vanuit observatie en met bewustzijn in het leven te staan. Je wordt je bewust van je lichaam en ademhaling, maar dat niet alleen: je leert jezelf beter kennen. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om dagelijks te mediteren of kiezen ervoor om yoga te doen. Meditatie maakt een wezenlijk onderdeel uit van sommige yogavormen en is een ondersteunende manier om in groepsverband te mediteren. Daarbij ben je ook fysiek in beweging.

Door te mediteren en/of yoga te beoefenen leer je jezelf en je lichaam beter kennen en word je je bewust van je gedachten, beperkende overtuigingen, keuzes, emoties, reacties en oordelen. Je hebt minder last van stress, kan beter omgaan met druk, raakt minder snel gefrustreerd en je kan met meer concentratie en focus je werk of studie doen. Ideaal dus, als je midden in een tentamenperiode zit. Er zijn veel verschillende vormen van meditatie die je kan ontdekken! 

Mediteren bij jou in de buurt in Utrecht

Wil je ervaring opdoen met mediteren, ben je op zoek naar een cursus zenmeditatie of wil je een keer een yogales doen bij een yogaschool bij jou in de buurt in Utrecht? Dan helpt Samgaia je graag verder: hét online platform voor yogascholen, yogadocenten, yoga beoefenaars en meditatie liefhebbers en waar vraag en aanbod samenkomen.