Mediteren in Zeeland

We leven in een maatschappij die 24/7 ‘aan’ staat, mede dankzij het digitale tijdperk. Ook al woon je ver buiten de stad en heb je veel natuur om je heen, we hebben allemaal te maken met steeds meer prikkels, indrukken en informatie. Om over de hoeveelheid gedachtes die we elke dag hebben nog maar niet te spreken. Hoe ga je hiermee om en zorg je ervoor dat je rustig en ontspannen blijft, ook als de rest van de wereld doordraait? Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van yoga en meditatie in hun dagelijkse leven, wat hen ondersteunt om bewuster in het leven te staan en meer in het moment te leven, en minder in hun hoofd. Woon, werk of verblijf je tijdelijk in Zeeland en ben je op zoek naar een plek waar je yoga kan doen of mediteren

Mediteren: iedereen kan het

Mediteren? Dat is niets voor mij. Wellicht denk je dat, of dat het zweverig of saai is, een beetje stilzitten op een kussen. Het kan ook in het begin een uitdaging zijn, om even de ogen te sluiten, naar binnen te keren en niets te doen. Daarom is yoga een ondersteunend startpunt voor als je ervaring wilt opdoen met meditatie. En dat kan gewoon bij een yogaschool bij jou in de buurt. Mediteren is voor iedereen, jong en oud, werkenden en studenten, man en vrouw, wonend aan de zee of in een stad. Mediteren zorgt ervoor dat je minder in je hoofd zit, je bewust wordt van je gedachten, emoties, reacties en oordelen, en is een manier om jezelf beter te leren kennen. En daarmee de ander.

Yoga en meditatie

Je kan mediteren in een meditatiecentrum, maar je kan het ook ervaren door het beoefenen van yoga. Door de yogahoudingen ben je zowel fysiek in beweging, waarbij je aandacht meer naar binnen gaat, en leer je wat het betekent om in meditatie te zijn. Bij sommige yogavormen is meditatie een vast onderdeel. Welke vorm van yoga of meditatie je ook kiest, het brengt je meer bewustwording, je kan je beter concentreren, het houdt je jong en scherp en het zorgt voor meer energie.

Op zoek naar yoga of meditatie in Zeeland

Wil je graag mediteren of yoga doen en ben je op zoek naar de juiste plek bij jou in de buurt in Zeeland? Ontdek Samgaia, een online platform waar yogascholen, yogadocenten en yoga beoefenaars elkaar ontmoeten. En waar je ervaring kan opdoen met mediteren.