Mediteren in Zuid Holland

Of je nu woont in een grote stad of dorp, werkt of studeert, jong of oud bent, een gezin hebt of met pensioen bent: velen van ons kampen met een gevoel van druk, spanning, stress, leegte of moeite hebben om even niets te doen. Wonen in een grote stad, de 24/7 maatschappij, de combinatie van werk en gezin, een studie doen, het digitale tijdperk waarin we leven: we hebben het er maar druk mee. De hoeveelheid aan prikkels, informatie en indrukken is nog nooit zo groot geweest en dit heeft een impact op onze geest en ons lichaam. Hoe ga je hiermee om en zorg je ervoor dat je niet doorgedraaid thuis zit? Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van meditatie in hun dagelijkse leven, waardoor ze bewuster in het leven staan en beter om kunnen gaan met de drukte van alledag. Woon, studeer of werk je in Zuid Holland en ben je op zoek naar een plek waar je mindfulness, yoga kan doen of mediteren

Bewuster leven door meditatie

Nu denk je misschien: ik mediteren? Daar heb ik echt geen tijd voor. Daarbij kan ik niet zo lang uren achter elkaar op een kussen op de grond zitten. Dat hoeft ook niet. Door te mediteren creëer je juist meer tijd en het leuke is: het hoeft niet uren achter elkaar. Velen van ons vinden het lastig om onze ogen te sluiten en even niets te doen. Daarom is yoga een ondersteunend startpunt voor als je wilt mediteren. En dat kan gewoon bij een yogaschool bij jou in de buurt.  Mediteren is voor iedereen, jong en oud, werkenden en studenten, man en vrouw, wonend in Zuid-Holland of in een wat kleiner dorp. Mediteren zorgt voor meer ruimte in je hoofd, maakt je bewust van je gedachten, emoties, reacties en oordelen, en is een manier om jezelf beter te leren kennen. En daarmee de ander.

Yoga en meditatie

Je kan leren mediteren in een meditatiecentrum, maar je kan het ook ervaren door het beoefenen van yoga. Door de yogahoudingen ben je zowel fysiek in beweging, waarbij je aandacht meer naar binnen gaat, en leer je wat het betekent om in meditatie te zijn. Bij sommige yogavormen is mediatie een vast onderdeel. Welke vorm van yoga je ook kiest, het brengt je meer bewustwording en een betere concentratie. Wel zo zijn, in een wereld met zoveel afleiding.

Op zoek naar meditatie in Zuid Holland

Wil je graag mediteren of yoga doen en ben je op zoek naar de juiste plek bij jou in de buurt in Zuid Holland? Ontdek Samgaia, een online platform waar yogascholen, yogadocenten en yoga beoefenaars elkaar ontmoeten. En waar je ervaring kan opdoen met mediteren.