Meditatie toepassingen 

We leven in een wereld die steeds sneller verandert, met veel afleiding, prikkels en verwachtingen. Dit vraagt veel van ons, soms iets te veel. Maar we vragen vooral veel van onszelf. We razen vaak met 150 kilometer per uur door de dag heen, waardoor we de borden aan de kant van de weg niet zien. Soms vergeten we zelfs dat we een lichaam hebben, die continu met ons communiceert: stress, spanning, vol hoofd, rugpijn, nekpijn, liespijn, burn-out klachten. Kan dat niet anders? Ja, dat kan. Hoe dan? Door ons hiervan bewust te worden. Maar hoe dan? Door te mediteren. Meditatie mag een vast onderdeel zijn van ons medicijnkastje. Gelukkig kent mediteren veel toepassingen, welke dit zijn lees je hier.

Het nut van mediteren

Het hoeft maar tien minuten per dag om al een verschil te ervaren. Niets geen urenlange zitpartijen in een houding die ongemakkelijk is. Het kan ook in je bureaustoel of, bij topdrukte, even een paar minuten op de wc. Tien minuten per dag mediteren als de dag begint, zorgt al voor meer kalmte en rust, waardoor je je evenwichtiger voelt door de dag heen en beter bij jezelf kunt blijven. Door dagelijks te mediteren, laat je je steeds minder snel meeslepen door de waan van de dag. Je logisch denken neemt toe en je kan makkelijker beslissingen nemen. Je bent meer in het moment en hierdoor kan je er ook beter voor anderen zijn. Het nut van elke dag mediteren is dus groot en je kan de voordelen van meditatie op alle terreinen in je leven toepassen.

Bewustzijn door meditatie en yoga

Door het beoefenen van yoga gevolgd door meditatie zal je bewustzijn toenemen, nemen je angsten af en word je je bewuster van je keuzes én de impact die deze keuzes hebben. Niet alleen op jou, maar ook op je omgeving. Hierdoor neemt je verantwoordelijkheid toe en ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden voor de toekomst.

Waarvoor kan je meditatie toepassen?

Meditatie zorgt voor meer ontspanning, is een geweldig middel tegen stress, kan ondersteunend werken als je last hebt van een burn-out én kan ervoor zorgen dat je geen burn-out krijgt, helpt bij afvallen, en dan zijn er ook nog meditaties tegen pijn, zoals een meditatie tegen rugpijn, hoofdpijn, nekpijn of liespijn. 

Wil jij ook meditatie toepassen in jouw leven? 

Wil je ook dat meditatie een onderdeel wordt van je medicijnkastje? Samgaia helpt je graag op weg om jouw weerbaarheid en gezondheid te verbeteren met behulp van meditatie. Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan de mens en zijn bewustzijn door yogascholen en beoefenaars samen te brengen. Willen we afhankelijk zijn van medicatie en vaccins, of kiezen we voor preventie en kijken we waar we zelf door andere keuzes te maken, op een gezonde en bewuste manier in het leven kunnen staan?