Mindfulness leren

Steeds meer mensen beginnen met mindfulness. Dat is niet verrassend, gezien de tijd waarin we leven. We hebben allemaal meterslange to-do lijsten, denken veel na over wat we nog moeten doen of hadden moeten doen en er is ontzettend veel afleiding, waardoor we nog meer in ons hoofd leven en niet aanwezig zijn in dit moment. Gelukkig is er mindfulness, wat je vandaag kan leren en ook meteen kan toepassen. 

Het trainen van je aandachtsspier

Wil jij ook wat meer in het heden leven, met volle aandacht, en met wat meer focus je werk doen of bij je kinderen zijn? Dan kan je beginnen met mindfulness. Er worden op Samgaia veel cursussen en workshops aangeboden, die allemaal tot doel hebben om mensen bewuster en met meer aandacht in het leven te laten staan. Mindfulness kan iedereen leren, ook als je met pensioen bent, een drukke baan hebt, drie kinderen opvoedt, studeert of eigen ondernemer bent. Tijdens de cursussen en workshops mindfulness train je je aandachtsspier, waardoor je minder gedachten hebt en meer in het moment bent. In een wereld die steeds sneller gaat, zorgt mindfulness ervoor dat jouw mind wat minder overuren draait.  

Samgaia helpt jou mindfulness te leren (kennen)

Op Samgaia vind je mindfulness scholen die jou leren om meer met jezelf in contact te komen en de aandacht naar binnen te richten. En weet je wat nou zo fijn is? Ook mensen die héél druk zijn, kunnen mindfulness leren, en daardoor meer te weten komen over yoga en meditatie. Al na een paar sessies heb je in ieder geval meer over jezelf geleerd. Smaakt het vervolgens naar meer? Dan kan je yogalessen of meditatie doen, of misschien zelfs een opleiding. Jezelf beter leren kennen, meer in contact komen met jezelf en je bewust worden van je gedachten, emoties, reacties, gevoelens en patronen is een proces zonder einde. Mindfulness kan een eerste stap zijn van deze reis naar binnen. Bekijk hier de verschillende vormen van mindfulness! 

Wees nieuwsgierig! 

Het enige wat er nodig is om mindfulness te leren, is een nieuwsgierigheid naar het begrijpen van jezelf, de ander en het leven. Waarom noemen we onszelf eigenlijk geen student van het leven, want laten we eerlijk zijn: door te leven leren we het meeste. Mindfulness is een methode om je bewust te worden van jezelf en de mate waarin je aanwezig bent, of niet. Des te meer we bewust aanwezig zijn en het leven observeren, des te beter we kunnen onderscheiden wat waar is en wat niet. Vervolgens kunnen we keuzes maken die ondersteunend zijn, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze omgeving. Hierdoor leven we niet langer op de automatische piloot, maar vanuit ons hart en in verbinding met alles en iedereen om ons heen.

Ontdek de verschillende toepassingen van mindfulness. 

Als je mindfulness gaat leren, ontdek je een tipje achter de sluier van wie je werkelijk bent. Dan ga je je realiseren dat je niet je gedachten en emoties bent en word je je bewust van alle plaatjes, idealen, oordelen, verwachtingen en overtuigingen die jou gevangen houden in je hoofd.  Je gaat je vrijer voelen, hebt meer focus, je komt tot de ontdekking dat je niet alleen een hoofd hebt, maar ook nog een heel lichaam, en kan beter omgaan met wat er is. Gewoon in dit moment. Interesse? Vind nu op Samgaia een mindfulness school bij jou in de buurt.