Mindfulness in Drenthe

Herken je dat: je stapt in de auto om naar je werk te gaan en doet je gordel om. Je vraagt je vervolgens af of je de deur wel op slot hebt gedaan. Je loop terug, om erachter te komen dat deze op slot is. Hoe mindful was je toen je de sleutel in het slot deed en zou het kunnen dat we dergelijke dagelijkse activiteiten op de automatische piloot doen? Een groot deel van de dag zijn we niet met onze focus aanwezig en dwalen we af naar gebeurtenissen die nog moeten plaatsvinden of we voeren eindeloze interne dialogen met onszelf. Met name op werk hebben veel mensen hier last van, omdat ze druk zijn en er veel van ze wordt verwacht. Gelukkig is daar mindfulness, een manier van leven waarbij je bewust in het moment aanwezig bent met je aandacht. Dit levert meer focus, begrip en compassie op, én minder stress. Woon of werk je in Drenthe en ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus bij jou in de buurt? 

Emoties en mindfulness

Emoties: we hebben ze allemaal. Niets mis mee, maar het is anders als we ons leven erdoor laten leiden. Het kost niet alleen veel energie, maar door emoties zijn we minder productief, het levert stress en spanning op en emoties hebben een impact op onze omgeving. Door het beoefenen van mindfulness kan je beter bij jezelf blijven, reageer je minder heftig op externe factoren en heb je minder last van stress. 

Voordelen mindfulness

Door met meer aandacht in het moment te leven ben je minder bezig met de toekomst en het verleden en ben met je focus bij dat wat je aan het doen bent. Dit geeft energie en een boel minder zorgen. Je hoeft je namelijk alleen maar met dit moment bezig te houden. Wel zo rustig. Ideaal op de werkvloer, want je krijgt meer gedaan in een dag, zonder dat het je extra energie kost. En voortaan weet je zeker dat je deur op slot zit, omdat je er met al je aandacht bij was. Lees hier nog meer voordelen en toepassingen van mindfulness! 

Op zoek naar een mindfulness cursus in Drenthe

Ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus bij jou in de buurt in Drenthe? Het online platform Samgaia brengt vraag en aanbod samen en zoekt graag met je mee.