Mindfulness in Flevoland

Herken je dat: je zit achter je laptop en je telefoon gaat. Terwijl je een gesprek voert, blijf je door typen aan de mail die er echt op tijd uit moet. Je luistert met een half oor, terwijl je nadenkt over wat er in de mail moet staan. Hoe vaak proberen we twee dingen tegelijk te doen en hoe gefocust zijn we dan? We denken nog steeds dat we goed zijn in multitasking, maar als je mindful je werk wil doen, is dat onmogelijk. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen en toepassingen van mindfulness en laten hun medewerkers een training of cursus mindfulness doen. Dit heeft niet alleen een positief effect op hun productiviteit, maar ook op hun algehele welzijn. Op zoek naar een mindfulness cursus of training in Flevoland? 

Mindfulness: iedereen kan het leren

Mindful in het leven staan, steeds meer mensen kiezen ervoor, ook op de werkvloer. Waar meditatie voor mensen nog wat zweverig kan zijn, wordt mindfulness gezien als een praktische, niet spirituele tool.  Door het beoefenen van mindfulness leer je op een down-to- earth manier wat het betekent om aandacht te hebben voor het moment, zonder oordeel en mening. En je leert ook dat je maar één ding tegelijk kan doen. Met aandacht. Of je nu een manager bent, student, zestigplusser of moeder van drie kinderen, voor iedereen is een training of cursus mindfulness nuttig. Het gaat erom dat als je een mail typt, je ook daadwerkelijk daar mee bezig bent.

Voordelen mindfulness

Er is veel onderzoek gedaan naar mindfulness, waaruit blijkt dat het veel voordelen heeft voor zowel onze mentale als fysieke gesteldheid. Lichaam en geest komen in balans, je krijgt een beter humeur, je raakt minder snel geïrriteerd, je leert jezelf beter kennen en je concentratievermogen verbetert aanzienlijk. Hierdoor kan je meer doen in een dag, zonder dat je je aan het einde van de dag leeg voelt.

Waar kan ik een training mindfulness doen in Flevoland?

Wil je ervaring opdoen met mindfulness? Samgaia helpt je graag bij het zoeken van een mindfulness training of cursus bij jou in de buurt in Flevoland.