Mindfulness in Friesland

Herken je dat: je zit aan de telefoon met een klant en ondertussen dwalen je gedachten af naar je beoordelingsgesprek dat je later op de dag hebt of de vakantie die eraan zit te komen. Wat had de klant nou precies gezegd tijdens jullie gesprek? De vraag is: hoe mindful was je aan het bellen? Vaak zijn we niet bewust aanwezig in het moment omdat we met onze mind ergens anders zijn. We dromen weg, denken aan vorige of volgende week, of aan wat we straks voor boodschappen moeten doen. Dit levert stress en spanning op, zowel mentaal als fysiek. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een mindfulness training of cursus, waardoor je bewuster in het moment aanwezig bent. Dat niet alleen: je bent je ook bewust van je mentale en emotionele toestand en hebt minder last van stress. Wil je ook de voordelen van mindfulness ontdekken in Friesland? 

Van automatische piloot naar mindful

Gedurende de dag doen we veel dingen op de automatische piloot. Opstaan, douchen, ontbijten, in de auto stappen, gordel om, muziek aan, naar werk gaan, weer terug naar huis, eten koken en ga zo maar door. Hoe vaak zijn we werkelijk met al onze aandacht bij dat wat we doen? Vaak niet. Dit kan een gevoel van leegte geven, met name in de avond voordat we naar bed gaan. De dag is omgevlogen, maar we waren er zelf niet bij. Maar het levert ook spanning, stress en vermoeidheid op. Ons lichaam kan namelijk alleen maar in dit moment zijn. Het is onze mind die uitstapjes maakt naar verleden en toekomst, wat veel energie kost.

Minder stress door mindfulness, ook in Friesland

Door het volgen van een mindfulness training of cursus leer je op een praktische, toegankelijke en niet zweverige manier hoe je met concentratie en focus in het moment aanwezig kan zijn. Je leert je gedachten te observeren en wordt je bewust dat je kan kiezen om telkens weer terug te komen naar dit moment. Mindful door het leven gaan is een kwestie van oefenen. Hoe vaker je werkelijk aanwezig bent bij dat wat je aan het doen bent, ervaar je minder stress, krijg je een beter humeur, voel je je vitaler en kan je beter aanvoelen wat er in elk moment nodig is. En je leert om beter te luisteren, waardoor de klant zich gehoord voelt. Benieuwd naar andere toepassingen van mindfulness? 

Op zoek naar een mindfulness training in Friesland

Ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus bij jou in de buurt in Friesland? Samgaia zoekt graag met je mee naar een mindfulness training bij jou in de buurt.