Mindfulness in Gelderland

Herken je dat: je bent aan het werk, aan het leren voor een tentamen, met je kinderen een spelletje aan het spelen of je zit in de auto op weg naar een afspraak. Terwijl je bezig bent, dwaal je af met je gedachten naar gisteren of morgen, je nieuwe date, een conflict dat nog niet is opgelost, wat je straks gaat eten of wat je tegen iemand gaat zeggen. Vaak zijn we niet met onze aandacht in dit moment, maar druk in ons hoofd met duizend andere dingen. Mindfulness zorgt ervoor dat je meer in het nu gaat leven, minder bezig bent verleden en toekomst en veel meer stress ervaart. Wil je ook een cursus of training mindfulness doen in Gelderland? 

Leven in het nu in plaats van in de toekomst

Steeds meer mensen houden zich actief bezig met mindfulness. Dat is begrijpelijk, want we leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. Dagelijks hebben we te maken met prikkels en afleidingen, waardoor we gestrest en gespannen raken. We leven veel in ons hoofd en vinden het lastig om werkelijk in het moment aanwezig te zijn, met onze volledige aandacht bij dat wat we aan het doen zijn. Door mindfulness te beoefenen, richt je je aandacht op het heden, laat je je oordelen los en ben je met wat er is.

Voordelen mindfulness

Mindfulness zorg ervoor dat je minder stress ervaart, bewust adem haalt, beter om kan gaan met pijn en het kan helpen bij burn-out klachten. Door dagelijks mindful te leven, krijg je meer energie en kan je beter omgaan met tegenslagen. Je zit minder in je hoofd en je doet de dingen met meer focus, je leert wat het betekent om in het moment te genieten en het verhoogt je productiviteit. Je gaat veel efficiënter werken en je laat je minder snel afleiden. Mindfulness verbetert de kwaliteit van leven.

Op zoek naar een mindfulness cursus in Gelderland

Ben je op zoek naar een cursus mindfulness in Gelderland? Samgaia zoekt graag met je mee. Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt waar je mindfulness kan leren.