Mindfulness in Groningen

Herken je dat: je loopt naar de keuken om iets te pakken en als je daar aankomt weet je niet meer waarom je daar bent. Waar was je met je aandacht toen je naar de keuken liep? Vaak als we van A naar B gaan, zijn we met onze gedachten nog bij A of B, of wellicht bij E. Onze mind dwaalt af van verleden naar toekomst, maar is zelden in het moment. Het volgen van een mindfulness training is steeds populairder, met name op de werkvloer. Dat levert niet alleen een betere focus en waarnemingsvermogen op, maar je krijgt ook meer gedaan in een dag als je werkelijk aanwezig bent. En je vergeet minder snel waarom je ook alweer naar de keuken liep. Op zoek naar een mindfulness cursus of training in Groningen? 

Waar ben jij met je aandacht?

Met al onze aandacht aanwezig zijn in het moment: hoe vaak komt dat voor? In een tijd waarin we vooral druk en gehaast zijn, met werk, gezin, studie, onze telefoon en andere activiteiten, en een meterslange to-do lijst moeten afwerken, zijn we regelmatig met onze aandacht ergens anders. We typen een mail en ondertussen denken we aan het gesprek van gisteren, we drinken een kop koffie en kijken op Instagram, we zitten in een werkoverleg en doen alsof we luisteren, maar ondertussen hebben we oordelen over wat er gezegd wordt of over hoe iemand eruit ziet.

Minder stress door mindfulness

Door mindfulness te beoefenen ga je meer aandachtig waarnemen, zonder dat je hierbij oordelen plaatst, en ben je meer in het moment. Als je een kop koffie drinkt, drink je een kop koffie. Niet meer, niet minder. Mindfulness is down-to-earth en praktisch, waar je meteen mee aan de slag kunt. Niets spiritueels dus, maar toepasbaar op je werk en thuis. Een groot voordeel van mindfulness is dat het stress reduceert. En dat is mooi meegenomen, want uit onderzoek blijkt dat 75 tot 90 procent van alle doktersbezoeken stress gerelateerd zijn.

Op zoek naar een mindfulness training in Groningen

Wil je voor je werk of gewoon voor jezelf een mindfulness training of cursus in Groningen volgen? Samgaia helpt je graag verder. Kijk hier voor een mindfulness training bij jou in de buurt.