Mindfulness in Limburg

Herken je dat: je loopt naar een andere ruimte omdat je daar iets moet pakken of doen en als je daar aankomt, vraag je je hardop af wat je daar ook alweer ging doen. Waar was je met je aandacht toen je van A naar B liep? Vaak als we ons ergens naartoe bewegen, of dit nu buiten is, op werk of bij ons thuis, zijn we in onze gedachten bezig met B of nog met A. Of we zitten in ons hoofd al veel verder in de toekomst, zoals bij K of X. Onze mind dwaalt af van verleden naar toekomst, maar is zelden in het moment. Het volgen van een mindfulness training of cursus helpt je om meer in het moment aanwezig te zijn. Dat levert niet alleen een betere focus en concentratievermogen op, maar je krijgt ook meer gedaan in een dag als je werkelijk aanwezig bent. En je vergeet minder snel wat je wilde pakken of doen. Op zoek naar een mindfulness cursus of training in Limburg? 

Mindfulness: met aandacht leven in dit moment

Straks, gisteren, morgen, vorige week, tien jaar geleden of over twee maanden. Heel vaak zijn we met onze gedachten in de toekomst of het verleden, en zijn we bezig met analyseren, een interne dialoog, oordelen, plannen, zorgen maken, dromen of over wat we graag anders zouden willen. Door mindfulness te beoefenen, leer je hoe je lichaam en geest samen kunnen komen in dit moment. Je wordt je bewust van je gedachten, je ademhaling, je lichaam en je emoties, en ervaart wat het betekent om vanuit observatie in het leven te staan. Je richt je aandacht op het heden en je lichaam en geest zijn één.

Voordelen mindfulness

Als je vaker op een dag in het moment aanwezig bent, gaat er minder energie naar je gedachten. Dit scheelt een boel energie. Daarbij ben je productiever en is de kwaliteit van de dingen die je doet anders, omdat jij aanwezig bent. Je hoofd voelt minder vol, je hebt minder last van spanning, je kan beter omgaan met pijn en slaapt beter. Mindfulness heeft een positieve impact op je fysieke en mentale welzijn en kent veel toepassingen

Ik ben op zoek naar een mindfulness cursus in Limburg

Ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus bij jou in de buurt in Limburg? Samgaia helpt je graag verder met het vinden van de cursus of training die bij jou past.