Mindfulness in Noord Brabant

Herken je dat: iemand vertelt je iets over wat hij of zij heeft meegemaakt in het weekend en je gedachten dwalen af. Je denkt na over wat je straks wil gaan zeggen over jouw weekend, welke advies je wellicht gaat geven of je merkt dat je je herkent in het verhaal van de ander. Je onderbreekt zijn verhaal en begint te vertellen wat jouw ervaring is. Hoe mindful luisteren we naar anderen? Vaak denken we na als iemand iets ons vertelt en zijn we niet met onze aandacht bij de woorden van de ander. Ons lichaam doet het één (luisteren) en onze geest is bezig met iets anders (nadenken).  Mindfulness zorgt ervoor dat je geest aanwezig is bij dat wat je lichaam aan het doen is en dat je met meer aandacht aanwezig bent. Wil je een mindfulness training of cursus in Noord Brabant doen? 

Hoe vaak ben jij in het moment aanwezig?

Met al onze aandacht aanwezig zijn in het moment: hoe vaak komt dat voor? Het grootste deel van de dag zijn we bezig met nadenken over anderen en gebeurtenissen, met zorgen maken, piekeren, hopen, fantaseren en dagdromen. Ons hoofd staat continu aan, wat een impact heeft op ons fysieke en mentale welzijn. We voelen ons onrustig, moe en gespannen, en kunnen ons lastig concentreren. Mindfulness helpt je om vanuit observatie in het leven te staan. Het is elke dag oefenen, maar je zal snel de voordelen van mindfulness ervaren, je kan het namelijk op veel manier toepassen

Voordelen mindfulness

Door een training mindfulness doe je je werk of studie een stuk efficiënter, word je je bewust van je gedachten en emoties, ga je minder in reactie op mensen of situaties, neem je het leven minder persoonlijk en serieus en slaap je een stuk rustiger. Je kan beter omgaan met stress en heb minder last van spanning in je hoofd of buik. En je gaat werkelijk luisteren, wat een zeldzaam iets is in deze wereld.

Ik ben op zoek naar een cursus mindfulness in Noord Brabant

Ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus die je bij jou in de buurt in Noord Brabant kan doen? Ontdek Samgaia, een online platform dat vraag en aanbod in yoga, meditatie en mindfulness samenbrengt. Wij helpen je graag zoeken.