Mindfulness in Overijssel

Herken je dat: je bent een mail aan het typen, luistert naar een vraag van je manager en ondertussen ontvang je een Whatsappje wat je probeert te lezen. Je pakt je telefoon, waardoor je je kop met koffie omstoot. Kortom, je doet aan multitasking. Hoe mindful doe jij je werk en ben je werkelijk met al je aandacht bij het typen van een mail? Als je iets omstoot, is dit een teken dat je niet bewust aanwezig bent in het moment. Een beker heeft immers geen pootjes. Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers een training of cursus mindfulness volgen, wat niet alleen minder stress oplevert, maar ook meer focus en concentratie. Extra voordeel: je wordt een stuk productiever door mindfulness, zonder dat het je extra energie kost. Op zoek naar een mindfulness cursus of training in Overijssel? 

Mindfulness: down-to-earth en praktisch

Mindful in het leven staan, steeds meer mensen kiezen ervoor. Door het beoefenen van mindfulness leer je op een praktische en down-to- earth manier wat het betekent om bewust te leven. Je word je bewust van hoeveel afleiding er is en hoe vaak je ervoor kiest om je te laten afleiden. Ons lichaam is altijd in het moment, onze mind echter niet. Ons brein staat 24/7 aan en met onze gedachten vertrekken we naar het verleden en dromen we weg naar de toekomst. Hierdoor zijn we niet met onze aandacht bij dat wat we aan het doen zijn: een mail typen, koffie drinken, luisteren naar je manager of een berichtje lezen. Lees hier meer over verschillende vormen van mindfulness en ontdek hoe het jou kan helpen! 

Voordelen mindfulness

Er is veel onderzoek gedaan naar mindfulness, waaruit blijkt dat het veel voordelen heeft voor zowel lichaam als geest. Je voelt je gelukkiger, ervaart minder stress, je hebt minder last van piekeren, het verlicht pijn en je kan beter beslissingen nemen. En je stoot geen kop koffie meer om, omdat je je realiseert dat multitasking niet mogelijk is. Althans, als je alles wat je doet met aandacht wil doen. Hiernaast zijn er nog meer voordelen en toepassingen van mindfulness. 

Mindful leven in Overijssel

Wil je bewuster leven en meer in het moment zijn? Samgaia helpt je graag bij het zoeken van een mindfulness training of cursus bij jou in de buurt in Overijssel.