Mindfulness in Utrecht

Herken je dat: je bent aan het lunchen en je hebt net een salade besteld. In plaats van te focussen op je eten, het feit dat je kauwt, je mond beweegt en dat je even pauze hebt, ben je in hoofd bezig met het gesprek dat je straks hebt met een nieuwe klant. Je denkt na over wat je gaat zeggen, wat voor resultaat je zou willen behalen en bedenkt je dat je die avond nog een afspraak hebt. Hoe mindful ben je aan het eten? Vaak zijn we met onze gedachten totaal ergens anders. Dit kost veel energie en levert spanning en stress op. Steeds meer mensen ontdekken de toepassingen van mindfulness, waardoor ze geconcentreerd hun werk of studie doen en minder in hun hoofd bezig zijn met nadenken en controle willen hebben over de toekomst. Ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus in Utrecht?

Van absorberen naar observeren

Mindfulness is steeds populairder, met name in het bedrijfsleven. Dat is begrijpelijk, want een cursus mindfulness is praktisch, toegankelijk en alles behalve zweverig. Je kan het direct toepassen, ook vanachter je bureau. Je leert om vanuit het moment het leven te observeren, zonder oordeel, in plaats van te absorberen. Dit betekent dat we in reactie gaan, emoties hebben of de emoties van anderen oppikken, controle willen hebben en ons verantwoordelijk voelen voor de hele wereld. Dat kost veel energie en levert veel stress op. Door waar te nemen blijf je bij jezelf en in het moment. 

Voordelen mindfulness

Door een cursus of training mindfulness te doen, word je je bewust van je gedachten en je lichaam, verbeter je je concentratievermogen, doe je wat je te doen hebt met focus en oefen je om telkens weer terug te keren naar dit moment. Mindfulness heeft een positieve impact op je fysieke en mentale welzijn.

Training of cursus mindfulness in Utrecht

Ben je op zoek naar een mindfulness cursus in Utrecht? Ontdek Samgaia en vind hier een locatie bij jou in de buurt waar je direct aan de slag kunt met een mindfulness.