Mindfulness in Zeeland

Herken je dat: het is zondagavond, je bent thuis met je gezin, vrienden of huisgenoten, muziek staat aan, en je gedachten dwalen af naar de komende week. Je denkt na over wat je allemaal moet en gaat doen, je piekert over iets wat niet goed is gegaan afgelopen week en je voelt nog een irritatie naar een collega toe. Ondertussen probeer je te luisteren naar de conversatie, maar volg je deze niet, omdat je te druk bent in je hoofd. Je slaapt die nacht onrustig, omdat je je onrustig en gespannen voelt. Hoe mindful ben jij thuis aanwezig als je in het gezelschap bent van anderen en luister je met aandacht naar wat er gezegd wordt? Ons lichaam kan alleen maar in dit moment aanwezig zijn, terwijl ons hoofd uitstapjes maakt naar het verleden of de toekomst. Mindfulness zorgt voor balans tussen lichaam en geest en dat je meer gaat waarnemen in het moment. Wil je een mindfulness training of cursus in Zeeland doen? 

Mindfulness: gericht aandacht geven

Mindfulness betekent letterlijk ‘opmerkzaamheid’. Op een mindful manier in het leven staan,   betekent dat je gericht aandacht geeft aan situaties en mensen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder een oordeel. Hierdoor kan je effectiever omgaan met stress, lastige emoties of  gedrag van anderen, meer geniet, en veerkrachtiger bent. Het mooie ervan is dat iedereen aan mindfulness kan doen, van kinderen tot senioren, mannen (ook wel manfulness genoemd) en vrouwen

Waarom een cursus mindfulness doen?

Heb je last van veel gedachten, pieker je ‘s nachts, doe je graag drie dingen tegelijk waardoor je alles half doet, ben je veel met de toekomst bezig en heb je last van onrust?  Dan is mindfulness zeker iets voor jou. Je wordt een stuk efficiënter, ervaart minder spanning en stress en het bevordert je nachtrust.

Op zoek naar een mindfulness training in Zeeland

Ben je op zoek naar een mindfulness training of cursus die je op locatie of in-house kan doen in Zeeland?  Samgaia is een online platform dat vraag en aanbod in yoga, meditatie en mindfulness samenbrengt.