Mindfulness in Zuid Holland

Herken je dat: je gaat na een drukke dag moe in bed liggen en kan niet slapen, omdat je nog met je gedachten bij de dag bent. Je hebt niet alles van je to-do lijst kunnen doen, je denkt na over een gesprek met je manager dat niet soepel verliep en piekert over wat je nog allemaal moet doen de komende week. De volgende dag zit je hoofd vol en heb je koffie nodig om de dag door te komen. Een groot deel van de dag, en ook de nacht, brengen we door in ons hoofd met nadenken over toekomst en verleden, piekeren, zorgen maken en gesprekken voeren met onszelf. Een cursus mindfulness kan je helpen om je hoofd leeg te maken, meer in contact te komen met je lichaam en in het moment aanwezig te zijn. Dit levert een boel voordelen op, niet alleen voor jou, maar ook voor je omgeving. Ben je op zoek naar een mindfulness training bij jou in de buurt in Zuid Holland? 

Mindfulness: bewust aanwezig zijn in het moment

We hebben te maken met veel prikkels en afleiding, met name op de werkvloer, waardoor het voor velen van ons lastig is met aandacht ons werk te doen. Telefoon, mail en sociale media halen ons continu weg bij dat wat we aan het doen zijn, waardoor we het gevoel hebben dat we nooit klaar zijn. Door mindfulness te leren, oefen je om je gedachten te observeren, word je je bewust van je ademhaling en kan je veel beter met focus je werk doen. Je laat je minder snel afleiden, waardoor je alles kan doen op een dag wat je te doen hebt.

Wat zijn de voordelen van mindfulness?

Mindfulness is als een spier: die moet je trainen. Als je dagelijks oefent om alles wat je doet mindful te doen, ervaar je minder stress, voel je je vitaler en opgewekt, breng je minder tijd door in je hoofd, heb je minder last van piekeren en slaap je beter. Mindfulness kan je ook helpen bij het afvallen, stress verminderen en meer ontspannen

Op zoek naar een mindfulness cursus in Zuid Holland

Ben je op zoek naar een in-house mindfulness cursus of training bij jou op de werkvloer in Zuid Holland? Samgaia zoekt graag met je mee.