Over Samgaia; groei door beweging, van en voor iedereen

Samgaia is een community voor iedereen die yoga, meditatie en mindfulness inzet voor groei en beweging. Zowel yogascholen, als -beoefenaars zijn leden van de community. Zij inspireren en informeren elkaar en stimuleren elkaar tot constante groei in bewustwording. Samgaia faciliteert yogascholen en -beoefenaars, zodat jullie je bezig kunnen houden met dat waar het echt om gaat: beweging en groei. 

Vertrouwen leidt tot groei

Samgaia is een community met een holistische benadering. Ons doel is om mensen samen te brengen. Dat doen we in een harmonieuze omgeving waar geen sprake is van hiërarchie maar wel van diversiteit. Deze harmonie en de kracht van vertrouwen in jezelf en elkaar zorgen ervoor dat mensen in staat zijn zich bewust te ontwikkelen en zelfbewust het pad naar hun waarheid te bewandelen.

Samgaia betekent ‘eerlijke wereld’. Een wereld waarin mensen in hun natuurlijke omgeving als gelijken leven. Een ambitieus – schier onhaalbaar – doel. Maar laten we hier, in onze community, een eerste stap zetten. Een eerste stap waarin we elkaar vertrouwen, waarderen, respecteren en inspireren om wie we (willen) zijn. 

Diversiteit

De verbinding aangaan, nieuwsgierig naar elkaar zijn, zonder oordeel. Dat is waar Samgaia voor staat. Op Samgaia treffen mensen met allerlei achtergronden elkaar. Samgaia is een plek waar iedereen zich vrij kan bewegen. We behandelen iedereen als gelijke, ongeacht geloofsovertuiging, ras, gender, nationaliteit of afkomst. En dat is wat we ook verwachten van alle leden van onze community.

Samgaia is een plek waar zijn leden elkaar treffen als gelijken. Een plek waar diversiteit niet slechts wordt geaccepteerd, maar zelfs gevierd. Door nieuwsgierig te zijn naar de mensen en de omgeving om je heen, zonder waardeoordeel, groei je als persoon. Je komt zo dichter bij anderen, bij de wereld om je heen én jezelf te staan. Deze filosofie past naadloos bij yoga, meditatie en mindfulness. De leden van ons Samgaia voelen zich hier dan ook als een vis in het water.

Vertrouwen en veiligheid 

Focus op een veilige omgeving

Als yogabeoefenaar, of –instructeur, wil je je kunnen focussen op het gedachtegoed en de bewegingen die bij yoga passen. Door deel te nemen aan de Samgaia-community kies je ervoor om gelijkgestemden te ontmoeten en je in verbinding te kunnen ontwikkelen. Je kunt je helemaal focussen op yoga en jouw persoonlijke ontwikkeling, want Samgaia biedt een veilige, vertrouwde omgeving om je lessen te kunnen aanbieden en reserveren.

Alle leden van Samgaia – aanbieders van lessen én beoefenaars – hebben een persoonlijk account. Dit Samgaia-account is beschermd met een accountnaam en een paswoord dat uniek is en alleen bij jou bekend. Mocht je jouw wachtwoord kwijt zijn, of jouw wachtwoord willen veranderen, doe je dat binnen je eigen account. Uiteraard zijn al je persoonsgegevens beschermd volgens de AVG-regelgeving.

De persoonlijke Samgaia-omgeving biedt zowel yogascholen als leden veel inzicht en informatie. Zo wordt elke reservering en aankoop van yogalessen geregistreerd en volledig afgehandeld met de yogaschool. Aan de beoefenaar wordt de les in de persoonlijke omgeving bevestigd. 

In contact met elkaar

Op Samgaia zijn staat iedereen met elkaar in contact. Zo kunnen beoefenaars afmeldingen tijdig op Samgaia doorgeven aan hun yogaschool. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de instructeur, bijvoorbeeld vanwege ziekte, een les moet verzetten/annuleren. Dit kan de yogaschool ook via Samgaia communiceren. Tot slot kunnen jullie niet alleen met elkaar, maar ook over elkaar communiceren. Ben je erg tevreden over jouw yogaschool? Laat dan een mooie review achter.

Uiteraard is het voor ontwikkeling in verbinding ook naast Samgaia van belang om respectvol met elkaar om te gaan. Zo zorg je als yogabeoefenaar dat je uiterlijk 10 minuten voorafgaand aan een les aanwezig bent. Zo zorg je er samen met de instructeur voor dat de les alle kwaliteit krijgt. Omdat de instructeur de volle aandacht en focus bij de les wil hebben, is het raadzaam om eventuele vragen online, of per telefoon, voorafgaand aan de les te stellen. 

Uiteraard mag je als beoefenaar ook een en ander verwachten van jouw yogaschool. Zo is iedereen welkom bij Samgaia én bij de yogascholen die bij de community zijn aangesloten. Het doel van yoga is immers om een bewustzijn te creëren waarbij iedereen wordt gerespecteerd. De yama en niyama in yoga zijn hiervan de basis voor iedere yogabeoefenaar. De dialoog – op Samgaia én in de yogaschool - tussen leden en docenten is essentieel om dit te bereiken.

Constante groei in bewustwording

Iedereen verdient beweging en groei

Omdat dit bijdraagt aan een gezond lijf én een gezonde geest. Samgaia heeft daarom een breed aanbod, daarbij sluiten we niemand uit. Je vindt yogascholen op Samgaia die zwangerschapsyoga aanbieden, maar ook yogascholen die seniorenyoga aanbieden. Ook zijn er mogelijkheden voor mindervalide beoefenaars. Er zijn zelfs online mogelijkheden. Onze yogascholen bieden filmpjes en livestreams aan voor mensen die niet in staat zijn de lessen op locatie te volgen. Een leven lang bewegen en groeien geldt voor iedereen! 

Leren met en van elkaar

In een persoonlijke omgeving, met een eigen account, vinden beoefenaars de lessen die zij hebben afgenomen en gereserveerd. Yogascholen vinden in hun eigen account een dashboard van afgenomen lessen en kunnen gemakkelijk aangeven waar beoefenaars op kunnen inschrijven. Samgaia streeft ernaar om constant optimale informatie te delen om de yogabeleving aan de verwachtingen te laten voldoen. 

Als (startende) yogabeoefenaar kan het fijn zijn tips te ontvangen van anderen. Op Samgaia vind je reviews van ervaringen met onze yogascholen, blogs over interessante onderwerpen, informatieve artikelen en meer. Ook vind je er contactgegevens van yogascholen bij jou in de buurt. Heb je specifieke vragen? Bel een yogaschool in de buurt en laat je informeren!

Ook als yogaschool heb je af en toe behoefte aan inspiratie en informatie. Dat kan bij Samgaia. Deel jouw ervaringen en kennis, maar vraag ook om hulp als dat wenselijk is. Want leren doe je van en met elkaar. 

Maak gratis je bedrijfsprofiel en ga live!


Klaar om jezelf te ontdekken? SAMGAIA helpt jou.