Tevreden klanten

Het doel van Samgaia is om jouw organisatie te ontzorgen in de workflow. Samgaia biedt jouw systeem mogelijkheden om je klanten optimaal te benaderen. Hiermee zullen jouw klanten loyaler worden en zal de omzet gaan stijgen.Hoe pakken we dit bijvoorbeeld aan. Tijdens de acquisitiefase is de communicatie geënt op de bewustwording (awareness), het nurturen van de gewekte interesse en op ‘desire’. Na de aankoop is de communicatie vooral gericht op klantontwikkeling in de vorm van support, stimulering van de klantloyaliteit (en het gebruik van product/dienst) en de uitbouw van het gebruik. Klanten die enthousiaste gebruikers zijn van jouw product of dienst ontwikkel je tot slot richting ambassadeurschap opdat zij jouw organisatie bij hun vrienden gaan promoten. 

Start met het toepassen van segmentatie op je klantendatabase op kenmerken, voorkeuren en gedrag.

Door segmentatie kunnen essentiële segmenten voor jouw organisatie worden gedefinieerd. Dit betreft segmentatie op basis van customer lifecycle, customer journey en klantwaarde.

Na segmenteren en definiëren zie je welke triggers zich lenen om een campagne te ontwikkelen. De focus hierbij ligt op klant acties en de segmentatie hieromtrent.

adult-blond-looking-at-phone

Features

  • Welkomstprogramma
  • Introductie-aanbod
  • Tevredenheidsonderzoek
  • Nieuwsbrief
  • Gedeelde kennis
  • Cross- en upsell mogelijkheden
  • Happy moments mailing
  • Aanbiedingen, beloningen en loyaliteit voordelen
  • Retentie-mailingen: Wake-up, re-activatie mails

Meer dan marketing

Zoals we allemaal weten is de customer journey de afgelopen jaren aanzienlijk complexer geworden. Voordat iemand overgaat tot een online aankoopbeslissing heeft deze persoon contact met je organisatie gezocht via meerdere marketingkanalen op meerdere momenten. Denk aan e-mail, direct verkeer naar je site, paid search, social marketing en referral marketing. Ieder kanaal heeft een eigen rol binnen de customer journey.

E-mail campagnes

Om het overzicht te behouden is het goed je te realiseren dat er twee typen e-mailcampagnes zijn in je marketingstrategie: de periodieke nieuwsbrief en de trigger based campagnes. Een trigger based campagne-mail kan een commerciële inhoud hebben (zie bovenstaand voorbeeld van Bol.com) maar kan ook een service-mail betreffen (denk aan een bevestiging van een aanmelding, bestelling of zelfs afmelding).

Geen kansen onbenut

Uit onderzoek van MarketingSherpa kwam naar voren dat de meest voorkomende auto-responders de welkomstmail (50 procent), bedankmail (48 procent) en de transactionele email (factuur mail, bevestiging van opdracht of betaling; 40 procent) zijn. Kortom, de meeste bedrijven omhelzen nog in onvoldoende mate de kracht van de geautomatiseerde, trigger based e-mailings gebaseerd op de customer life cyle.  

Alle onderdelen van Samgaia: