Voordelen van Samgaia voor jou als bedrijf.

Samgaia is de partner welke jouw bedrijfs-groei kan realiseren. Wij nemen jullie zakelijke rompslomp uit handen, jij houdt de focus op je passie!
Registreer hier je yogaschool

Jij als yoga-, meditatie- of mindfulness ondernemer

Uit een bepaalde nieuwsgierigheid zijn wij ooit begonnen met het beoefenen van yoga. Beginnend als leerling, uitgegroeid tot docent, getransformeerd naar ondernemer. Van onze passie hebben we ons beroep weten te maken met een mooie school als resultaat.

Beetje bij beetje, ziel voor ziel, proberen we de wereld beter te maken. Groeien naar een hoger bewustzijn van onszelf maar ook van de mensen om ons heen. Je wilt jouw leerlingen helpen in hun persoonlijke problemen, helpen om de maatschappij het hoofd te kunnen bieden.

Het Samgaia verhaal – de zoektocht naar een eerlijke wereld

Dit was de drijvende inspiratie achter Samgaia. Een hoger bewustzijn, waarheidsvinding en een eerlijk- stressloos leven creëren voor mijzelf en de mensen om mij heen. Het begon zo rond het jaar 2000, na jarenlang actief te zijn geweest in verschillende branches. Dit werk bracht veel drempels en stress met zich mee, waardoor ik besloot mee te doen aan een yogales. Na de overvloed van rust en inspiratie werd in 2013 de knoop doorgehakt: een yogaschool openen. Een holistische aanpak waar alle vormen van yoga op één plek samenkomen om zo bij te dragen aan bewustwording waar, vanuit de maatschappij, steeds meer naar gevraagd wordt.

De eerste hordes

Al gauw werd ontdekt dat het runnen van een yogaschool niet makkelijk was. Er kwamen dusdanig veel “zakelijke” activiteiten bij kijken, dat zelf lesgeven er al gauw niet meer in zat. De groei van het bedrijf stagneerde en hier moest wat aan gebeuren.

Met de kennis en expertise, opgedaan vanuit het voorgaande bedrijfsleven, ging ik op zoek naar een oplossing. Het doel was om minder tijd te besteden aan zakelijke rompslomp en meer aandacht te geven aan de yogi(ni)’s.

Nadat alle processen in kaart waren gebracht kwam er snel een oplossing in zicht. Een oplossing in de vorm van een digitaal concept. Bij de lancering van dit concept kwam mijn zoon tijdelijk helpen. Hij was zojuist afgestudeerd en nog zoekende naar een doel in het leven. Na een korte periode bij mij werkzaam te zijn geweest, was hij dusdanig enthousiast over het digitale concept dat hij de bedrijfsvoering van de yogaschool wilde overnemen om zodoende het concept te leren kennen en te testen.

Branchebreed probleem

Het werd al snel duidelijk dat concullega’s, andere yogascholen, dezelfde problemen ondervonden. Toen rees de vraag hoe ik hen kon helpen als yoga ondernemer.

De zoektocht was begonnen. Samen met opgedane ervaring zijn we een marktonderzoek gestart en wat bleek: slechts 5% van alle yoga ondernemers in Nederland hebben een modaal inkomen, de overige 95% kan niet of nauwelijks rondkomen van enkel hun yoga onderneming. Het is schrijnend om te beseffen dat in een wereld vol geïnspireerde en talentvolle yogadocenten mensen stress ervaren en/of zelfs hun passie niet kunnen voortzetten door dit gegeven. Dit terwijl zij juist mensen willen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, mentale en fysieke klachten. Hier moest wat aan gebeuren.

Samgaia was geboren

Samgaia brengt de maatschappij en yoga samen. Het stelt yoga ondernemers in staat hun passie, ervaringen en kennis te delen met anderen. Als yoga ondernemer krijg je kant en klare oplossingen waardoor jij je handen vrij hebt om jouw passie uit te voeren. Je kan waar en wanneer jij dat wilt, jouw yogi’s en yogini’s opleiden doordat je volledig ontlast ben van de ondernemers werkzaamheden. Daarnaast bieden wij consumenten gemakkelijk toegang tot jouw diensten.

Zodra je bent aangesloten

Dan maak je onderdeel uit van een groeiende community zodat jij een impact kan leveren binnen de maatschappij. Jij als yogadocent hoeft je niet meer druk te maken over zakelijke beslommeringen ongeacht of je nou enkel zelf lesgeeft of meerdere docenten in dienst hebt. Volledige focus op jouw passie, dat is het doel.

Je bent minder tijd kwijt aan het maken en delen van ingewikkelde personeels- en lesroosters, je complete boekhouding is uit handen genomen en wij zorgen voor volle yogamatten door professionele sales- en marketingactiviteiten. Dit betekent dat jij je kan focussen op de kwaliteit van je lesprogramma, het geven van de lessen, het laten groeien van je bedrijf en bovenal: je hebt meer tijd om te investeren in de relatie met je yogi(ni)’s.

Samen sterk!

Samenwerken aan een betere toekomst voor iedereen. Een toekomst waar yogascholen kunnen professionaliseren en een normaal inkomen kunnen genereren waarbij we de kennis van yoga wijsbegeerte samen kunnen overbrengen aan de samenleving.


Meld je aan op Samgaia

Wat voor onderneming je ook hebt: via Samgaia bereik je duizenden potentiele klanten.

Meld je aan