Yogascholen in Nederland

Ben je op zoek naar een yogaschool bij jou in de buurt? Steeds meer mensen weten de weg naar een yogaschool te vinden. In Nederland is het aantal yogascholen, yogadocenten en yoga instructeurs flink toegenomen. Dit betekent dat er ook bij jou om de hoek een yogaschool zit of yogadocent les geeft. Samgaia maakt het jou en yogascholen gemakkelijk om vraag en aanbod samen te brengen, zodat iedereen, jong en oud, man of vrouw, een yogales kan volgen.

Yogascholen zijn studio’s met professionele docenten die volgens de traditionele filosofie en ethiek van yoga werken. Wat houdt dit voor jou in? Dit betekent dat alle handelingen om jou met yoga kennis te laten maken en yoga te leren zijn gericht op een open en vertrouwde relatie met de leerling (Sadaka).

De lessen worden hoofdzakelijk in groepsvorm gegeven, maar kunnen ook één op één gegeven worden. De scholen zijn dusdanig ingericht dat jij een optimale yoga beleving ervaart. Door een yogales te volgen stap je even uit de dagelijkse drukte van het leven en ervaar je een moment van rust en verdieping op je yogamat. Vaak begint deze ervaring al als je een yogaschool binnenloopt. Het gevoel dat je even niets moet. In een stille en energetische geladen omgeving kom jij op de beste manier tot jezelf. Leerlingen hebben tijdens de les hun aandacht op zichzelf gericht en de docent is de enige die instructies geeft.

Yogascholen in Nederland en Samgaia 

De prijzen van yogascholen in Nederland zijn transparant en hebben als doel dat de docent een modaal inkomen kan genereren. Samgaia helpt een yogaschool in het ondersteunen van marketing en het efficiënter maken van processen, zodat zij zich volledig kunnen richten op waar zij goed in zijn: yogalessen geven en op die manier bijdragen aan meer vitaliteit, balans, ontspanning en meer bewustzijn. Dat is ook het maatschappelijk doel van Samgaia: ervoor zorgen dat Nederlanders de mogelijkheid hebben om op een makkelijke manier (én in de buurt) kennis te maken met yoga en daarmee een bijdrage te leveren aan hun bewustzijnsstaat.

De yogascholen zijn online toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking zoals slechtzienden en doven. Yogascholen zijn voortdurend in beweging door de toenemende vraag naar yoga en dus ook van het aantal leden. Samgaia ondersteunt yogascholen met deze ontwikkeling en de daarbij gepaard gaande veranderingen die nodig zijn in hun organisatie.

Alle yogascholen in Nederland worden op Samgaia in de spotlight gezet en voorzien van zoveel mogelijke relevante informatie, zodat het voor yoga geïnteresseerden en yogabeoefenaars duidelijk is waar ze “ja” tegen zeggen. Na elke les kan je een review plaatsen om jouw ervaring te delen met anderen. Indien je klachten of opmerkingen over een school hebt, vragen we je eerst met de school of docent contact op te nemen. 

Yogaschool vinden

Samgaia helpt jou met het vinden van een passende yogaschool of yogadocent en biedt uitgebreide informatie over yoga, meditatie en mindfulness. Samen kijken we wat past bij jouw behoeftes en levensfase en zoeken daar een passende yogaschool bij, het liefst in Nederland en bij jou in de buurt! Uiteindelijk gaat het erom dat er samen wordt gebouwd  aan een duurzame relatie, waarbij er wordt geïnvesteerd in jouw groei en gezondheid.

Wil je een yogales volgen? Reserveer nu bij je favoriete yogaschool in Nederland. Volgens de ethiek van yoga gaat het erom dat iedereen gelijke kansen heeft. Daarom kan je tot twee weken vooruit reserveren bij een yogaschool. Ga je de les onverhoopt toch niet redden? Dan kan je tot 12 uur voor aanvang van les afzeggen. Door met elkaar een samenleving op te bouwen waarin de kennis van yoga voor iedereen toegankelijk is, krijgen we meer inzicht in de plaats van de mens in de natuur en worden we ons steeds meer bewust van het belang van een leefbare maatschappij met oog voor zowel mens, aarde en het universum om ons heen.