Yoga in Drenthe

Als je aan sporten in Drenthe denkt, zie je waarschijnlijk outdoor activiteiten voor je, zoals wandelen, fietsen of paardrijden. Het is de provincie die bekend staat om haar heidevelden en hunebedden, de TT-races in Assen en als de uitgelezen plek voor een actief of ontspannen weekendje weg. Yoga is momenteel razend populair in Nederland en inmiddels ook in deze provincie. In steden als Assen en Emmen bieden yogascholen verschillende soorten yogalessen aan voor jong en oud. Woon je in Drenthe of verblijf je er voor een weekje of weekendje weg? Vergeet je yogamat dan niet in te pakken. 

Waarom yoga doen?

Ook in Drenthe zijn steeds meer mensen op zoek naar wat meer rust en balans in hun vaak drukke leven, een beweging die in heel Nederland te zien is. Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor yoga kiezen: het verbeteren van hun conditie, meer rust in hun hoofd, om zich te verdiepen in de yoga filosofie of om bewuster in het leven te staan. Wat je reden ook is: yoga is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, en mensen die alles behalve lenig zijn. Waar je je ook bevindt op je levenspad, yoga biedt je de mogelijkheid om bewuster in het leven te staan, aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, beter voor jezelf te zorgen en om meer balans te ervaren. En door het regelmatig te beoefenen krijg je ook nog meer energie. Kortom, yoga is een manier van leven, die ook past bij het Drentse leven.

Community Samgaia 

Niet alleen yoga wordt steeds meer omarmd, maar ook meditatie en mindfulness. In Drenthe hebben verschillende yogascholen zich verbonden aan Samgaia, die net als zij mensen op weg willen helpen naar een vitaler en bewuster leven. Samgaia is een open, transparante en grote community die door cro-creatie tot leven is gekomen. Hier kunnen zowel yoga geïnteresseerden, yoga beoefenaars als lokale yogascholen terecht om zich te verdiepen in de yoga filosofie, een yogales te volgen of een yogales of workshop aan te bieden. Samgaia biedt scholen en yogadocenten een aantal voordelen. Zoals een modaal inkomen en ze worden ondersteund met efficiënte online processen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: yogales geven en een positieve bijdrage leveren aan jouw yoga ontwikkeling.

Yogales in Drenthe

Yoga vertrouwd dichtbij huis, wie wil dat nou niet? Woon jij in Drenthe of ben je op bezoek in Drenthe en wil je graag yoga doen, zoals Hatha Yoga, Ashtanga Yoga of power yoga? Dan kan je bij Samgaia een yogaschool bij jou in de buurt vinden waar je niet alleen een reële prijs voor een yogales betaalt, maar ook yogascholen en yogadocenten treft die net als jij JA zeggen tegen een holistische en bewuste manier van leven.