Yoga in Flevoland

Als je aan sporten in Flevoland denkt, denk je wellicht aan wandelen, fietsen, zwemmen of varen. Het is de provincie die bekend staat om Bataviastad, de Oostvaardersplassen, Walibi en Batavialand. Net als in de rest van Nederland hebben ook in Flevoland steeds meer mensen yoga ontdekt. Er zijn verschillende yogascholen te vinden, zoals in Almere en Lelystad, waar jong en oud verschillende yogalessen kan volgen voor wat meer rust, concentratie, ontspanning en balans. Woon je in Flevoland of ben je op bezoek in Flevoland voor vakantie of werk? Vergeet je yogamat niet mee te nemen. 

Waarom yoga doen?

Yoga is voor steeds meer mensen een manier van leven geworden, waarbij gezondheid, bewustwording en onthaasten op de agenda staan. Het beoefenen van yoga helpt hen om te gaan met drukte, stress en verwachtingen van werk, gezin of studie. Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen voor yoga kiezen: om meer rust te vinden, voor hun persoonlijke ontwikkeling, omdat ze tegen een burn-out aanlopen of om een betere conditie te krijgen. Wat je reden ook is: yoga is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, en ook voor mensen die niet lenig zijn. Waar je je ook bevindt op je levenspad, yoga biedt je de mogelijkheid om meer tot rust te komen, beter om te gaan met stress en eerlijker te luisteren naar je lichaam. Als je regelmatig aan yoga doet, eventueel in combinatie met meditatie en/of mindfulness, ga je de vele voordelen ervan ervaren.

Community Samgaia

In Flevoland biedt Samgaia alle yogascholen door middel van co-creatie een open en transparante community. Op deze manier kunnen yoga, meditatie en mindfulness beoefenaars en geïnteresseerden met hun school en lessen in contact te laten komen. Zowel yoga geïnteresseerden, yoga beoefenaars als lokale yogascholen in Flevoland kunnen elkaar ontmoeten om zo meer te leren over de yoga traditie, een yogales te volgen of opleiding aan te bieden. Yoga docenten kunnen zodoende makkelijker een modaal inkomen verdienen, daarnaast worden ze ondersteund met efficiënte online processen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: yogales geven. Ze hebben alle tijd om mensen op een holistische wijze kennis te laten maken met yoga.

Yogales in Flevoland

Yoga vertrouwd dichtbij huis, wie wil dat nou niet? Woon jij in Flevoland of verblijf je tijdelijk in deze provincie en ben je op zoek naar een yogaschool bij jou in de buurt? Dan vind je bij Samgaia een yogales waarvoor je niet alleen een reële prijs betaalt, maar ook yogascholen en yogadocenten die graag een bijdrage willen leveren aan een bewuste maatschappij.