Yoga in Friesland 

Als je aan sporten in Friesland denkt, zie je waarschijnlijk een zeilboot in de zomer voor je en een paar schaatsen in de winter. Het is de provincie die bekendstaat om de Elfstedentocht en waar de watersporter zich meer dan welkom voelt. Friesland is echter ook de plek waar yoga steeds populairder is en het aanbod in yogascholen en verschillende yogalessen groot is. Woon je in Friesland of ga je graag er even tussenuit in Friesland? Vergeet je yogamat dan niet mee te nemen. 

Waarom yoga doen? 

Er zijn niet alleen in Friesland steeds meer yogabeoefenaars, dit is een trend die in heel Nederland te zien is. Of je nou kiest om yoga te doen om sportieve redenen, omdat je meer rust wilt ervaren, omdat je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken of omdat je het gevoel hebt dat je wat vaker een stopmoment mag inbouwen in je drukke leven, yoga is voor iedereen, jong en oud, man en vrouw, beginners en gevorderden. Waar je je ook bevindt op je levenspad, yoga biedt je de mogelijkheid om bewuster in het leven te staan, meer in contact te komen met je lichaam en wat meer rust en balans te ervaren. En je krijgt er ook een goede conditie van. Kortom, yoga is een manier van leven, die ook past bij het Friese leven.

Community Samgaia 

Naast yoga is het ook mogelijk om te mediteren of aan mindfulness te doen. In Friesland heeft Samgaia een verscheidenheid aan yogascholen aan zich gebonden die net als Samgaia mensen op weg willen helpen naar meer bewustzijn, waarheid, persoonlijke ontwikkeling en een optimale gezondheid. Je kan het zien als een grote, open en transparante community waar door co-creatie een platform is neergezet waar mensen terecht kunnen die interesse hebben in de yoga filosofie, yoga willen beoefenen en op een holistische manier in het leven willen staan. Het biedt lokale yogadocenten een modaal inkomen en ze worden ondersteund door Samgaia met efficiënte online processen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: yogales geven.

Yogales in Friesland

Yoga vertrouwd dichtbij huis, wie wil dat nou niet? Staat jouw huis in Friesland of ben je op bezoek in Friesland en wil je graag yoga doen, zoals Hatha Yoga, Ashtanga Yoga of Yin Yoga? Dan kan je bij Samgaia een yogaschool bij jou in de buurt vinden waar je niet alleen een reële prijs voor een yogales betaalt, maar ook yogascholen en yogadocenten treft die net als jij JA zeggen tegen meer verbinding, eenheid en bewustzijn.