Yoga in Gelderland

Als je aan sporten in Gelderland denkt, denk je wellicht aan fietsen en wandelen. De grootste provincie van Nederland staat bekend om haar dijken, heide, stuifzandvlaktes en de Achterhoek. Maar net als in de rest van Nederland ontdekken ook in Gelderland steeds meer mensen yoga. Er zijn verschillende yogascholen te vinden, zoals in Arnhem en Nijmegen, waar man en vrouw, jong en oud verschillende yogalessen kan volgen voor wat meer rust en balans. Woon je in Gelderland of ben je op bezoek in Gelderland voor vakantie of werk? Vergeet je yogamat niet mee te nemen. 

Waarom yoga doen?

Er zijn niet alleen in Gelderland steeds meer yogabeoefenaars, dit is een trend die in heel Nederland te zien is. Of je nou kiest om yoga te doen om sportieve redenen, omdat je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken of omdat je last hebt van stress, yoga is voor iedereen. Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen voor yoga kiezen: om meer rust te vinden, voor hun persoonlijke ontwikkeling, omdat ze meer in het moment willen leven of om een betere conditie te krijgen. Waar je je ook bevindt op het pad van je leven, yoga biedt je de mogelijkheid om beter om te kunnen gaan met de drukte van werk, gezin en sociaal leven en om vitaler en fitter in het leven te staan. Als je regelmatig aan yoga doet, eventueel in combinatie met meditatie en/of mindfulness, ga je de vele voordelen ervan ervaren.

Community Samgaia

Samgaia biedt in Gelderland alle yogascholen door middel van co-creatie een open en transparante community om yoga, meditatie en mindfulness beoefenaars en geïnteresseerden in yoga filosofie met hun school en lessen in contact te laten komen. Hier kunnen zowel yoga geïnteresseerden, yoga beoefenaars als lokale yogascholen in Gelderland samen komen om zo meer te leren over de yoga filosofie, yoga te beoefenen of een yogales of workshop aan te bieden. Yoga docenten hebben zodoende meer kans op een modaal inkomen en worden door Samgaia ondersteund met efficiënte online processen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: yogales geven in Gelderland.

Yoga vertrouwd dichtbij huis, wie wil dat nou niet? Woon jij in Gelderland of ben je met vakantie in deze provincie en ben je op zoek naar een yogaschool bij jou in de buurt? Dan vind je bij Samgaia een yogales waarvoor je niet alleen een reële prijs betaalt, maar ook yogascholen en yogadocenten die graag een bijdrage willen leveren aan een bewuste maatschappij.