Yoga in Groningen

Als je aan sporten in Groningen denkt, denk je wellicht aan wadlopen en zeilen. Maar misschien zie je wel eerder de Martinitoren voor je en denk je helemaal niet aan sporten. Het is de provincie die bekend staat om haar musea, culturele bezienswaardigheden, zeehondencentrum Pieterburen en de studentenstad Groningen. Er is echter nog meer, want in Groningen, en dan met name in Groningen stad, is yoga razend populair. Hier zijn verschillende yogascholen te vinden die uiteenlopende yogalessen aanbieden, waar jong en oud, mannen en vrouwen terecht kunnen. Woon je in Groningen of ben je er met vakantie of voor een weekendje weg? Vergeet je yogamat dan niet mee te nemen. 

Waarom yoga in Groningen doen?

Ook in de provincie Groningen hebben mensen last van veel drukte in hun hoofd of behoefte aan wat meer ontspanning. Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen voor yoga kiezen: voor hun persoonlijke ontwikkeling, omdat ze meer in het moment willen leven, voor een betere conditie, of om bewuster en vitaler in het leven te staan. Wat je reden ook is: yoga is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, en mensen die denken dat het zweverig is. Waar je je ook bevindt op je levenspad, yoga biedt je de mogelijkheid om zowel aan je vitaliteit als aan het vergroten van je bewustzijn te werken. Daarbij zorgt het voor een betere nachtrust, meer concentratie (fijn als je moet leren voor een tentamen) en voor meer balans. Als je regelmatig een yogales doet, ga je wellicht ervaren dat het een manier van leven is, die ook goed bij het Groningse leven past.

Community Samgaia

Niet alleen yoga is en blijft populair, ook meditatie en mindfulness worden steeds meer omarmd door mensen die minder in het verleden of in de toekomst willen leven. In Groningen hebben verschillende yogascholen zich verbonden aan Samgaia, die net als zij mensen op weg willen helpen naar een holistische manier van leven. Samgaia is een open, transparante en grote community die door cro-creatie tot leven is gekomen. Hier kunnen zowel yoga geïnteresseerden, yoga beoefenaars als lokale yogascholen terecht om meer te leren over de yoga traditie, om een yogales te volgen of om een yogales of workshop aan te bieden. Samgaia biedt yogadocenten een modaal inkomen en ze worden ondersteund met efficiënte online processen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: het geven van yogalessen en het begeleiden van mensen die op zoek naar meer waarheid.

Yogales in Groningen

Yoga vertrouwd dichtbij huis, wie wil dat nou niet? Woon jij in Groningen of verblijf je tijdelijk in Groningen en wil je graag een yogales volgen, zoals Ashtanga Yoga, power yoga of Flow yoga? Dan kan je bij Samgaia een yogaschool bij jou in de buurt vinden waar je niet alleen een reële prijs voor een yogales betaalt, maar ook yogascholen en yogadocenten treft die net als jij vanuit meer eenheid met zichzelf en anderen in het leven willen staan.