Yoga in Overijssel

Als je aan sporten in Overijssel denkt, denk je wellicht aan wandelen, fietsen, zwemmen of varen. Het is de provincie die bekend staat om haar meren, polders, beken en de vele historische steden. In Overijssel is net als in de rest van Nederland yoga steeds populairder. Er zijn verschillende yogascholen te vinden, zoals in Zwolle en Enschede, waar jong en oud verschillende yogalessen kan volgen voor dat extra beetje rust, ontspanning en balans. Woon je in Overijssel of ben je op bezoek in Overijssel? Vergeet je yogamat niet mee te nemen. 

Waarom yoga doen?

Yoga is voor steeds meer mensen een vast onderdeel van hun leven geworden. We leven in een tijd waarin veel mensen last hebben van een druk hoofd, slaapproblemen en stress, en dan is het beoefenen van yoga een ondersteunende manier om daarmee om te gaan. Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen voor yoga kiezen: om bewuster in het leven te staan, om blessures te voorkomen, voor hun persoonlijke ontwikkeling of omdat ze tegen een burn-out aanlopen. Wat je reden ook is: yoga is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, en ook voor mensen die denken dat ze het niet kunnen. Waar je je ook bevindt op je levenspad, yoga biedt je de mogelijkheid om meer tot rust te komen, beter om te gaan met stress en eerlijker te luisteren naar je lichaam. En je gaat er ook beter door slapen. Als je regelmatig aan yoga doet, eventueel in combinatie met meditatie en/of mindfulness, ga je de vele voordelen ervan ervaren en ga je inzien dat het zomaar heel goed bij je leven in Overijssel past.

Community Samgaia

In Overijssel biedt Samgaia alle yogascholen door middel van co-creatie een open en transparante community om yoga, meditatie en mindfulness beoefenaars en geïnteresseerden in yoga filosofie met hun school en lessen in contact te laten komen. Hier kunnen zowel yoga geïnteresseerden, yoga beoefenaars als lokale yogascholen elkaar vinden om meer te leren over de yoga traditie, een yogales te volgen of een yogales of workshop aan te bieden. Samgaia biedt yogadocenten een modaal inkomen en ze worden ondersteund met efficiënte online processen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: het geven van yogalessen en de maatschappij op een holistische wijze kennis te laten maken met yoga.

Yogales in Overijssel

Yoga vertrouwd dichtbij huis, wie wil dat nou niet? Woon jij in Overijssel of verblijf je tijdelijk in deze provincie en ben je op zoek naar een yogaschool bij jou in de buurt? Dan vind je bij Samgaia een yogales waarvoor je niet alleen een reële prijs betaalt, maar ook yogascholen en yogadocenten die net als jij vanuit meer eenheid met zichzelf en anderen in het leven willen staan.