Yoga tegen hoofdpijn en nekpijn 

Last van hoofdpijn tijdens je menstruatie of van je nek als je verkeerd hebt geslapen? De meeste van ons hebben er ervaring mee. Hoofdpijn of nekpijn kan ook veroorzaakt worden doordat we te veel computeren en appen en omdat we hele dagen in een verkeerde houding achter ons bureau zitten. Stress kan ook voor spanningshoofdpijn en/of nekpijn zorgen. Er zijn ook mensen die chronische hoofdpijn of nekpijn hebben, wellicht door een ongeval of om een andere reden. Dit kan een behoorlijke impact hebben op je gemoedstoestand en je leven. Yoga ondersteunt tegen hoofdpijn en nekpijn, juist omdat je door yoga je lichaam en geest ontspant, minder stress ervaart en bewust wordt van je ademhaling en je houding.

De impact van ons online leven op ons lichaam 

We brengen steeds meer tijd met onze laptop en telefoon door, waar ons lichaam niet blij van wordt. Stijve schouders, hoofdpijn, pijnlijke nek, een dof gevoel in je handen of tintelende vingers. Het zijn klachten waar steeds meer mensen last van hebben, doordat we een groot deel van onze tijd online doorbrengen. Daarnaast zitten we veel, waardoor ons hoofd het zwaar te verduren heeft door een verkeerde positie. Niet ideaal dus, deze digitale tijd waarin we leven. Gelukkig zijn er steeds meer yogascholen in Nederland waar uiteenlopende yogalessen worden aangeboden, die ervoor zorgen dat je je bewust wordt van je lichaam, en dus ook hoe je zit, staat, beweegt en ligt. Door de verschillende yogavormen is er altijd wel een yogavorm die past bij jouw persoonlijke behoeftes en mate van fysieke klachten.

Voordelen yoga bij hoofdpijn of nekpijn 

Heb je last van hoofdpijn of nekpijn, dan zijn er verschillende yogavormen en yogahoudingen die je kunnen helpen om de pijn te verlichten en vooral om met minder stress en spanning te leven. Twee ingrediënten die niet helpen als je hoofdpijn of nekpijn hebt. Door yoga te doen ervaar je een diepere ontspanning, word je je bewust van je lichaamshouding, ga je bewust ademhalen en het bevordert de nachtrust. Door regelmatig yoga te beoefenen, kom je meer in contact met je lichaam en breng je minder tijd door in je hoofd. Geloof het of niet: al die gedachten kunnen voor behoorlijk wat spanning in je hoofd zorgen. Uit dat hoofd dus, en snel op zoek naar een yogamat.

Op zoek naar een yogaschool bij jou in de buurt

Heb je last van hoofdpijn, nekpijn of migraine en wil je weten welke yoga het beste past bij jou? Samgaia helpt je graag verder met het vinden van een yogaschool bij jou in de buurt.