Yogavormen

Yoga DRU

Dru yoga

Dru Yoga, ook wel de ‘yoga van het hart’ vindt haar oorsprong in de Hatha Yoga en bestaat uit klassieke yogahoudingen, ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudras), positieve affirmaties en visualisaties. Het is een beweeglijke vorm van yoga die werkt met series, die ook wel Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Voor mensen die het lastig vinden om in balans te blijven, die zich makkelijk laten afleiden en die last hebben van stress, is Dru Yoga een mooie en rustige manier om wat meer vanuit je hart te leven.

Balans staat centraal bij Dru

In het Sanskriet wordt Dru Yoga 'Dhruva Nakshatra' genoemd, wat poolster betekent. Het gaat bij Dru Yoga erom je eigen concentratiepunt te vinden, die stille plek van binnen. Het kan dan nog zo stormen om je heen, door Dru Yoga te beoefenen, leer je om niet uit balans te raken, maar die poolster aan de hemel te zijn. Door Dru Yoga te doen, kun je stress en blokkades loslaten, op zowel emotioneel als lichamelijk vlak. Door het beoefenen van Dru Yoga word je milder en zachter naar jezelf en daarmee naar anderen. Onze kritische stem krijgt vaak veel zendtijd, maar door regelmatig Dru Yoga te beoefenen, voeg je wat meer wasverzachter aan je dagelijkse leven toe. Je betreedt het leven met meer vertrouwen en luistert meer naar je innerlijke gevoel.

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga gaat uit van zachte, vloeiende buig-, draai- en strekbewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Alle bewegingen komen vanuit de rug. Je zou het een sierlijke vorm van yoga kunnen noemen, maar ook een krachtige, want het is een yoga waarmee je stress vermindert. Er wordt altijd gekeken naar wat het lichaam aankan en de houdingen worden in alle rust uitgevoerd. Hierdoor leer je beter naar je lichaam te luisteren, en ook de grenzen die het aangeeft. Er wordt niets geforceerd. Tijdens een Dru yogales wordt er gewerkt met series dynamische asana’s, maar ook met pranayama, positieve affirmaties, visualisaties en mudra’s. Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Hierdoor wordt je lichaam flexibeler en kan de subtiele energie vrij stromen.

Wist je dat….

De zogenaamde ‘spinal wave’, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn de hoofdkenmerken van Dru Yoga. Zij zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.

Wat zijn de voordelen van Dru Yoga?

  • Bevordert de innerlijke stabiliteit
  • Positieve levenshouding
  • Soepele gewrichten
  • Het heft energieblokkades op
  • Brengt diepe ontspanning
  • Sterke rug
  • Meer contact met je lichaam
  • Je gaat beter luisteren naar je lichaam

Is Dru Yoga iets voor mij? 

Heb je weleens last van stress en kan je wel wat meer wasverzachter in je leven gebruiken? Dan is Dru Yoga zeker iets voor jou. Jong en oud, ervaren of beginner in de yoga, als deze wat zachtere vorm van yoga je aanspreekt, is het zeker de moeite waard om een keer te ervaren. Dru Yoga docenten zijn erin getraind om hun lessen aan te passen aan elk conditieniveau van de leerlingen. Voor een les met stevige houdingen, geschikt voor een fysiek hoger conditioneel niveau tot een les met zachte dynamische bewegingen bij een lager conditioneel niveau.

Waar kan in Dru Yoga doen?

Wil je graag een Dru yogales bij jou in de buurt doen? Kijk dan hier om te kijken waar de dichtstbijzijnde yogaschool zit en boek deze week nog je les.